Nieuws

Jaarplan en deelnemersbijdrage IKB Kip 2023

We nemen u alvast mee in het jaarplan 2023 voor IKB Kip.

Doe de middelencheck voor uw drinkwaterleidingen

Als u zelf of als u een bedrijf inhuurt om uw drinkwaterleidingen te reinigen/ontsmetten, dan bent u als voedselproducent eindverantwoordelijk dat de toegestane middelen op de juiste manier en met de juiste dosering worden toegepast. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Plaagdierbeheersing vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gaan een aantal zaken veranderen rondom plaagdierbeheersing. Lees hier meer.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Van onderzoek naar praktijk

6 oktober 2022

Leidt een histomonas-infectie tot een verhoogde kans op het E. coli Peritonitis Syndroom (EPS)? Maar is dit wel zo? Veterinair onderzoek zocht het uit.

Lees meer!

Recente salmonella-uitbraken nader onderzocht, in opdracht van de pluimveesector. Lees meer over de conclusies van dit onderzoek

Lees meer!

Meer informatie

Dit veterinair onderzoek maakte deel uit van het onderzoeks- en innovatieprogramma van de pluimveesector. Dit programma wordt gecoördineerd door AVINED en gefinancierd door de pluimveesector. Lees hier meer over veterinaire praktijkonderzoeken van de pluimveesector.