Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Registratie leghanen

14 mei 2021

Houdt u leghanen? Zorg dan dat u deze dieren conform de geldende regelgeving juist registreert in MijnAVINED (KIP-systeem). De leghanen moeten in Mijn AVINED op een registratie (KIP-nummer) met de bedrijfssoort ‘Vleeskuikenbedrijf’ worden gemeld. Bij de houderijvorm van de stal vult u ‘Leghanen’ in.

Afhankelijk van hoe u geregistreerd staat moet u de volgende actie’s uitvoeren:

  • U houdt leghanen en u heeft geen registratie als vleeskuikenbedrijf: Vraag een registratie als vleeskuikenbedrijf aan bij AVINED. Dit kunt u doen via het registratieformulier.
  • U houdt leghanen en u heeft een registratie als vleeskuikenbedrijf: Zet de houderijvorm van de stallen met de leghanen op ‘Leghanen’ in Mijn AVINED.

Let op: Als de leghanen worden overgeplaatst van een opfokbedrijf naar een vleeskuikenbedrijf dan zal RVO deze dieren (ook) bij het opfokbedrijf voor het DGF aanslaan. Dit omdat in de DGF-regeling voor iedere aanvoer een DGF-heffing wordt opgelegd. Heeft u na 1 januari 2021 al leghanen opgezet, neem dan contact op met AVINED zodat deze koppels juist kunnen worden geregistreerd.