Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Geen wijziging ophokplicht (8 juni 2021)

10 juni 2021

De deskundigengroep dierziekten heeft geconcludeerd dat het risico van introductie van HPAI H5 op pluimveebedrijven in Nederland gelijk blijft. Er blijft dus een hoog risico voor Noord-Nederland en een matig tot hoog risico in de rest van Nederland. Voor het ministerie van LNV is dit reden om de vogelgriepmaatregelen, waaronder de ophokplicht, te handhaven. Het ministerie van LNV heeft eind deze week overleg hierover met de organisaties in de pluimveesector.

De deskundigengroep meldt dat het rustiger lijkt te worden op het gebied van HPAI, maar dat HPAI H5 nog niet uit Nederland verdwenen is. Er zijn de afgelopen dagen nog enkele besmette vogels gevonden in Noord-Nederland. Het virus lijkt door het hele land nog wel aanwezig op een lager niveau dan in Groningen. De weersvoorspellingen zijn gunstig (veel zon en warmte) en tegelijkertijd is de onzekerheid over het afnemen van het virus nog groot. De deskundigen meldden dat met name jonge vogels meer kans geven op infectie en een hogere virusuitscheiding hebben. Deze aspecten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan virusverspreiding in de omgeving. De deskundigengroep beoordeelt op verzoek van het ministerie wekelijks of de risico-inschatting wijzigt.

Meer informatie

Heeft u vragen over de vogelgriepsituatie? Neem dan contact op met AVINED (info@avined.nl).