Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoek AVV: drie nieuw opkomende ziektekiemen

30 augustus 2023

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal bacteriële aandoeningen bij pluimvee. Om deze aandoeningen aan te kunnen gaan pakken heeft de Royal GD in opdracht van AVINED drie bacteriegroepen onderzocht:

  • Streptokokken
  • Vlekziekte (Erysipelothrix rhusiopathiae)
  • ORT-bacterie (Ornithobacterium rhinotracheale)

Zo is er bijvoorbeeld uitgekomen dat bij kippen de streptokok van secundair belang was en dat de uitval vaak gerelateerd is aan een andere kiem (zoals E. coli of vlekziekte) . Voor vlekziekte bestaat een vaccin, maar door verschillende serotypes bestaat er een kans op immuniteit. Bij ORT-bacterie is (nog) geen link gevonden tussen het genotype en het sepsis-ziektebeeld dat de bacterie kan veroorzaken.
De volledige resultaten van het onderzoek kunt u op onze website lezen: