Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

22 maart 2023

Om als Nederlandse pluimveesector een duurzame concurrentiepositie te behouden, is innovatie cruciaal. Met een jaarlijkse bijdrage vanuit de pluimveesector wordt collectief onderzoek mogelijk gemaakt via de Onderzoeks- en innovatieagenda. Wat precies onderzocht moet worden, dat weten ondernemers in de pluimveesector natuurlijk het beste. Daarom kunt u zelf aangeven welke onderwerpen u belangrijk vindt voor toekomstige onderzoeken.

In samenwerking met ondernemers in de pluimveesector, dierenartsen en AVINED wordt uitgezocht naar welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en diergezondheid vraag is. Afgelopen jaren is bijvoorbeeld algemeen praktijk onderzoek gedaan naar o.a. trager groeiende vleeskuikens en beheersing van Campylobacter. Ook veterinair praktijkonderzoek is een belangrijk onderdeel, waarin onderzoek wordt gedaan naar ziekteverwekkers zoals E. Coli en insleep routes vogelgriep.

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website. Hoe concreter en gedetailleerder uw idee of vraag, des te beter deze uitgevoerd en beantwoord kan worden.