Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

22 maart 2023

Om als Nederlandse pluimveesector een duurzame concurrentiepositie te behouden, is innovatie cruciaal. Met een jaarlijkse bijdrage vanuit de pluimveesector wordt collectief onderzoek mogelijk gemaakt via de Onderzoeks- en innovatieagenda. Wat precies onderzocht moet worden, dat weten ondernemers in de pluimveesector natuurlijk het beste. Daarom kunt u zelf aangeven welke onderwerpen u belangrijk vindt voor toekomstige onderzoeken.

In samenwerking met ondernemers in de pluimveesector, dierenartsen en AVINED wordt uitgezocht naar welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en diergezondheid vraag is. Afgelopen jaren is bijvoorbeeld algemeen praktijk onderzoek gedaan naar o.a. trager groeiende vleeskuikens en beheersing van Campylobacter. Ook veterinair praktijkonderzoek is een belangrijk onderdeel, waarin onderzoek wordt gedaan naar ziekteverwekkers zoals E. Coli en insleep routes vogelgriep.

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website. Hoe concreter en gedetailleerder uw idee of vraag, des te beter deze uitgevoerd en beantwoord kan worden.