Nieuws

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Update Ketenborging

1 juli 2021

De afgelopen jaren is IKB Kip versterkt om meer toekomstbestendig en meer markt- en pluimveehoudergericht te zijn. Ook is ingezet op het verkleinen van het risico op een crises door betere informatie-uitwisseling met de NVWA. Zo heeft IKB Kip o.a. aanpassingen doorgevoerd om te voldoen aan de criteria van Ketenborging.nl.

Ketenborging.nl is een initiatief van overheid (NVWA) en bedrijfsleven (producenten en afnemers) en heeft als doel om de kwaliteit van private kwaliteitssystemen beter te borgen en te benutten. Voor ketenborging.nl is een uitgebreide bureaustudie uitgevoerd, zijn ingezette acties/toelichtingen vanuit IKB Kip beoordeeld en heeft een verificatieonderzoek plaatsgevonden. Op basis hiervan is door de NVWA vastgesteld dat er een positief advies aan Ketenborging.nl kan worden afgegeven over de acceptatie van IKB Kip. De daadwerkelijke acceptatie loopt via Ketenborging.nl, maar zal naar verwachting deze zomer gereed zijn. Acceptatie door Ketenborging betekent dat wij aantonen dat u kunt vertrouwen op het beheer van IKB Kip en met de NVWA kan gesproken worden over aangepast toezicht. De NVWA zou zich dan meer kunnen richten op bedrijven die niet aan IKB Kip deelnemen.

Meer informatie over Ketenborging