Nieuws

Salmonellabesmettingen Nederland onder EU-doelstellingen

Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, heeft de Nederlandse pluimveesector alle doelstellingen van de EU voor 2022 gehaald. Daarvoor willen wij u bedanken!

Wijziging bemonsteringsfrequentie Salmonella (groot)ouderdierbedrijven per 1 juli 2023

De wettelijke bemonsteringsfrequentie voor Salmonella bij (groot)ouderdierbedrijven keert terug naar driewekelijks voor regulier onderzoek en twee keer per ronde voor officieel onderzoek.

Terugkijken: Webinar "Ontsmettten drinkwater(leiding) in pluimveestallen, waar moet ik op letten?"

Op 10 mei 2023 hebben ZLTO, AVINED (IKB Ei & IKB Kip) en SecurEggFarmer een webinar voor pluimveehouders en erfbetreders georganiseerd over ‘Ontsmetten drinkwater(leiding) in pluimveestallen’.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Veelgestelde vragen uit het veld

18 juli 2019

  • Hoe herken ik een controleur?

    U wilt natuurlijk weten wie een bezoek brengt aan uw bedrijf. Daarom raad IKB Kip aan de controleur te vragen naar zijn of haar controleurspasje. De controleur heeft namelijk altijd een pasje van de certificerende instantie bij zich. Neem bij twijfel contact op met uw certificerende instantie.

     

  • Hoe controleer ik de aanvoer en geleverde diensten op IKB Kip-waardigheid?

    Samen met alle schakels in de pluimveevleessector zorgen we voor veilig en gezond pluimveevlees. Samen vervullen we hier via IKB Kip een belangrijke rol in. Om er zeker van te zijn dat de aanvoer (broedeieren of dieren) en de geleverde diensten IKB Kip-waardig zijn, is het goed om dit regelmatig te controleren. Voor het controleren van de aanvoer is een openbare database beschikbaar op www.KIPnet.nl. U kunt hier gemakkelijk inzien of het bedrijf waarvan u wilt aanvoeren IKB Kip-waardig is, op basis van KIPnummer. Op deze webpagina kunt u de (erkende) instanties / bedrijven vinden die diensten leveren voor IKB Kip. 

     

  • Waar kan ik de HOSOWO-voorschriften vinden?

    Voor een goede stalhygiëne en schoon drinkwater voor de kippen zijn de HOSOWO-voorschriften weer van kracht (sinds 1 juli 2019). Het betreft hygiënogrammen, drinkwateronderzoek en (na een Salmonellabesmetting) stalonderzoek. In het certificatieschema IKB Kip kunt u deze voorschriften raadplegen.