Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Veelgestelde vragen uit het veld

18 juli 2019

  • Hoe herken ik een controleur?

    U wilt natuurlijk weten wie een bezoek brengt aan uw bedrijf. Daarom raad IKB Kip aan de controleur te vragen naar zijn of haar controleurspasje. De controleur heeft namelijk altijd een pasje van de certificerende instantie bij zich. Neem bij twijfel contact op met uw certificerende instantie.

     

  • Hoe controleer ik de aanvoer en geleverde diensten op IKB Kip-waardigheid?

    Samen met alle schakels in de pluimveevleessector zorgen we voor veilig en gezond pluimveevlees. Samen vervullen we hier via IKB Kip een belangrijke rol in. Om er zeker van te zijn dat de aanvoer (broedeieren of dieren) en de geleverde diensten IKB Kip-waardig zijn, is het goed om dit regelmatig te controleren. Voor het controleren van de aanvoer is een openbare database beschikbaar op www.KIPnet.nl. U kunt hier gemakkelijk inzien of het bedrijf waarvan u wilt aanvoeren IKB Kip-waardig is, op basis van KIPnummer. Op deze webpagina kunt u de (erkende) instanties / bedrijven vinden die diensten leveren voor IKB Kip. 

     

  • Waar kan ik de HOSOWO-voorschriften vinden?

    Voor een goede stalhygiëne en schoon drinkwater voor de kippen zijn de HOSOWO-voorschriften weer van kracht (sinds 1 juli 2019). Het betreft hygiënogrammen, drinkwateronderzoek en (na een Salmonellabesmetting) stalonderzoek. In het certificatieschema IKB Kip kunt u deze voorschriften raadplegen.