Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Hulpmiddelen voor verantwoord middelengebruik

7 maart 2022

Als pluimveehouder zet u regelmatig middelen in. Of dit nu is om een stal te reinigen of te ontsmetten, reiniging van het drinkwatersysteem of het beheersen van plaagdieren.
De volgende tips vindt u onder meer terug op deze webpagina:

  1. De ‘beslisboom verantwoord middelen gebruik’ helpt u bij het maken van de juiste keuzes.
  2. Onder ‘biociden en gewasbeschermingsmiddelen’ vindt u uitleg over CTGB, hoe te zoeken in de database van het CTGB en waar u nog meer op moet letten (PT-codes!).
  3. In de brochure ‘Verantwoord gebruik van reinigingsmiddelen’ vindt u meer informatie over reinigingsmiddelen, claims op producten, veiligheidsbladen, wettelijke kaders en correct reinigen en ontsmetten van bijvoorbeeld stallen en drinkwatersystemen. Een samenvatting van de brochure vindt u hier.

Mocht u er niet helemaal uitkomen met bijvoorbeeld bepaalde claims op producten en middelen, dan kunt u o.m. contact opnemen het meldpunt IKB.

Meer informatie over verantwoord middelengebruik