Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB PSB: Wat kunt u doen tegen de verspreiding van vogelgriep

10 november 2021

Houdt u aan het hygiëneprotocol bezoekers pluimveebedrijven. Dit hygiëneprotocol is speciaal ontwikkeld om de kans dat u vogelgriep meeneemt in de stal zo klein mogelijk te maken. Wij adviseren u het hygiëneprotocol bezoekers pluimveebedrijven grondig door te lezen.

Op de website van de NVWA is een actuele lijst van toegelaten ontsmettingsmiddelen tegen AI voor stallen en/of transportmiddelen te vinden. Zie lijst toegelaten ontsmettingsmiddelen R&O HPAI.

Hygiëneprotocol bezoekers pluimveebedrijven

Aanvullende regels in beperkingsgebied
Bent u als vang- en laadbedrijf werkzaam in een beperkingsgebeid, zoals de 10 km zone rond een pluimveebedrijf waar vogelgriep is vastgesteld? Volg dan de aanvullende regels uit het ‘hygiëneprotocol vang- en laadbedrijven werkzaam in beperkingsgebied’. Denk hierbij aan het gebruik van bedrijfseigen kleding en laarzen, en douchen na afloop. De Nederlandse Voedsel- Warenautoriteit (NVWA) controleert pluimveeservicebedrijven op de naleving van de hygiënemaatregelen.

Hygiëneprotocol vang- en laadbedrijven werkzaam in beperkingsgebied