Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Van onderzoeksbijdrage tot onderzoek

18 oktober 2021

Twee keer per jaar valt hij op de deurmat: de factuur voor de onderzoeksbijdrage. Het is logisch dat u zich afvraagt wat er met die bijdrage gebeurt. Daarom updaten we u graag over twee nieuwe onderzoeken.

Is pluimveemest geschikt om insecten op te kweken?

Dat is de hamvraag binnen het onderzoek ‘Insectenteelt op wettelijk niet-toegestane reststromen’. Pluimvee zal niet stoppen met het produceren van mest. Dit levert een reststroom op die momenteel grotendeels geëxporteerd of verbrand wordt. Ondertussen worden insecten meestal gekweekt op relatief kostbare grondstoffen, terwijl ze gemakkelijk kunnen groeien op reststromen. Dit levert op het oog een makkelijke rekensom op. Helaas is het gebruik van pluimveemest als voeding voor insecten wettelijk nog niet toegestaan. Meer weten? Klik dan hier.

Vang- en ketenletsel bij vleeskuikens. Waar liggen de oorzaken en oplossingen?

Wat zijn de oorzaken van vang- en ketenletsel en hoe kunnen we letsel in het proces van vangen tot aan slacht voorkomen of verminderen? Daarnaar kijkt het onderzoek ‘Oorzaken en oplossingen van vang- en ketenletsel’. De resultaten van de observaties en de bijdrage van de verschillende factoren zullen in samenwerking met de sector worden vertaald naar bruikbare tools voor het voorkomen van letsel bij vleeskuikens.

Voor dit onderzoek worden pluimveehouders gezocht die deel willen nemen aan de scoring van koppels. Meer weten of interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Stuur dan een mail naar info@avined.nl.