Nieuws

Herhaling: enquête over tenenpikkerij bij leghennen

Tenenpikkerij bij leghennen kan een groot probleem zijn op het pluimveebedrijf. Wat is de oorzaak, hoe kom je er vanaf en nog belangrijker: hoe voorkom je dit? Over dit probleem is nog maar weinig onderzoek gedaan. Vandaar dat team “Happy Feet” van Wageningen Livestock Research, in samenwerking met Pluriton, Lohmann, Cargill, ABZ Diervoeding, Vencomatic, AVINED

Oproep: doe mee aan het “Happy Feet” onderzoek naar tenenpikken bij leghennen

Wageningen Livestock Research (WLR) voert in samenwerking met Agromix Broederij en Opfokintegratie, Lohmann Breeders, Cargill Animal Nutrition, ABZ Diervoeding, Vencomatic en AVINED een onderzoek uit naar tenenpikkerij bij leghennen in Nederland.

Kunnen insecten veilig groeien op vleeskuikenmest?

Dat is een vraag die centraal staat in de PPS Safe Insects. In dit project wordt onderzocht of het haalbaar is om insecten te kweken op reststromen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeks- en Innovatieagenda Nederlandse Pluimveesector

Via de Onderzoeks- en innovatieagenda Nederlandse Pluimveesector kunnen ondernemers in de sector hun krachten bundelen om hun concurrentiepositie te versterken. In deze agenda staan onderwerpen die belangrijk zijn voor de Nederlandse pluimveesector. Ze richten zich op diergezondheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid, volksgezondheid, klimaat en circulariteit. Voorbeelden van onderwerpen in de Agenda zijn het onderzoek naar Campylobacter, het veterinair praktijkonderzoek en onderzoek naar ingrepen. Aan het onderzoek en de resultaten in de Agenda zijn geen commerciële belangen gebonden. Dit leidt tot onafhankelijk onderzoek, met breed toepasbare resultaten.

De Agenda wordt gefinancierd vanuit de sector, in het belang van de sector. Onderwerpen hebben betrekking op actuele vraagstukken en uitdagingen in het veld. AVINED moedigt actieve deelname van pluimveehouders dan ook sterk aan. U kan daarom zelf uw wens of kennisvraag indienen.

Onderzoek werd in het verleden gefinancierd uit de reserves van het Productschap Pluimvee en Eieren. Vanaf 14 april 2018 wordt het gefinancierd vanuit de onderzoeksbijdrage. De Agenda is daarmee voor alle pluimveesectoren en elke schakel betaalt mee aan de Agenda.

Downloads

Onderzoeks- en innovatieagenda Nederlandse Pluimveesector