Nieuws

Kunnen insecten veilig groeien op vleeskuikenmest?

Dat is een vraag die centraal staat in de PPS Safe Insects. In dit project wordt onderzocht of het haalbaar is om insecten te kweken op reststromen.

Onderzoek AVV: drie nieuw opkomende ziektekiemen

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal bacteriële aandoeningen bij pluimvee. Om deze aandoeningen aan te kunnen gaan pakken heeft de Royal GD in opdracht van AVINED drie bacteriegroepen onderzocht:

Vervolgonderzoek windbreekgaas: hoe fijner het gaas, hoe meer AI-virus inlaat wordt tegengehouden

Het plaatsen van windbreekgaas heeft een duidelijk verlagend effect op het risico op vogelgriepbesmettingen via de luchtinlaten. Uit vervolgonderzoek blijkt: hoe fijner het gaas, hoe sterker het verlagende effect is op de hoeveelheid virus in aerosolvorm (zeer kleine vochtdruppeltjes) dat wordt doorgelaten.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeksbijdrage

Elke ondernemer in de pluimveesector betaalt vanaf 2018 met de onderzoeksbijdrage mee aan onderzoek uit de Onderzoeks- en Innovatieagenda (Agenda) Nederlandse Pluimveesector. Dit komt voort uit de Algemeen Verbindend Verklaring, goedgekeurd door de overheid op 14 april 2018. Door een onderzoeksbijdrage is voortzetting van breed toepasbaar onderzoek mogelijk. Zo behoudt en versterkt de Nederlandse pluimveesector haar koppositie als gezonde, concurrerende en duurzame pluimveehouderij. Daarnaast is onderzoek naar diergezondheid van belang, om zo effectief met dreigingen zoals ILT, Coryza en vogelgriep om te gaan.

Onderzoeksagenda 2018 Onderzoeksagenda 2019 Onderzoeksagenda 2020 Onderzoeksagenda 2021 Onderzoeksagenda 2022 Onderzoeksagenda 2023 Onderzoeksagenda 2024

 

Onderzoek in uw deelsector

Het belang van een onderzoek voor een bepaalde deelsector bepaalt de financiële bijdrage aan het onderzoek. Deelsectoren zijn de legsector, vleessector, reproductie vleessector, kalkoensector, eendensector en pakstations. Het onderzoeksvoorstel beschrijft  het belang van een onderzoek voor een deelsector.

Wie betaalt wat?

Op basis van de begroting wordt de onderzoeksbijdrage per ondernemer berekend. De onderzoeksbijdrage bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage eerste dier/ingelegde ei op een kipnummer en een variabel bedrag o.b.v. het aantal aangevoerde dieren / ingelegde eieren. Meer informatie over de berekening vindt u op de pagina tarieven onderzoeksbijdrage.

Budgetten voor onderzoek worden tijdig bepaald. Zo kunnen deze in de begroting van het programma voor het komende jaar opgenomen worden. Het bestuur van AVINED stelt in november de onderzoeken en begroting van komend jaar vast. Zie ook ‘Hoe wordt onderzoek geselecteerd?

Downloads

Tarieven onderzoeksbijdrage 2024
Tarieven onderzoeksbijdrage 2023
Tarieven onderzoeksbijdrage 2022
Tarieven onderzoeksbijdrage 2021
Tarieven onderzoeksbijdrage 2020
Tarieven onderzoeksbijdrage 2019
Tarieven onderzoeksbijdrage 2018