Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Beoordeling vogelgriepsituatie deskundigengroep

6 februari 2024

Op 24 januari 2024 heeft de deskundigengroep dierziekten een nieuwe beoordeling uitgevoerd van de vogelgriepsituatie. Op dit moment is de kans op introductie van vogelgriep op een pluimveebedrijf ‘medium’. Zonder ophokplicht zou dit ‘medium tot hoog’ zijn. De deskundigengroep meldt dat de afgelopen twee maanden rustiger zijn verlopen dan in dezelfde periode in de voorbije twee jaren, toen er veel dode wilde vogels werden gevonden en er veel uitbraken onder gehouden vogels waren. Op dit moment zijn er in diverse Europese landen uitbraken, maar minder dan voorheen en ook het aantal geteste wilde vogels met HPAI is relatief laag. De deskundigengroep heeft hier geen eenduidige verklaring voor en stelt dat de nieuwe H5N1-varianten mogelijk minder ziekteverwekkend en besmettelijk zijn of dat er meer immuniteit in de vogelpopulatie is opgetreden of dat andere weersomstandigheden een rol spelen. Een verslag van de beoordeling vindt u op de site van de deskundigengroep.