Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Beperkingsgebied Lunteren: afvoer van eieren weer mogelijk (15 maart 2022)

15 maart 2022

Afvoer eieren Lunteren

De aanwijzingen voor de pakstations, eierverwerkers en overslaglocaties voor het gebied Lunteren zijn gereed. Dit betekent dat het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied Lunteren met ingang van vandaag is toegestaan. Klik hier voor de aanwijzingen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers.

Intrekkingsdata beperkingsgebieden (10 km) en regio 10

Correctie: de data van de gebieden Hekendorp en Lunteren zijn aangepast. Voor Hekendorp geldt de datum van 08-04-22 en voor Lunteren geldt de datum van 11-04-22. Dit is een dag eerder dan gisteren is vermeld in de nieuwsbrief. Regio 10 (let op: dit is niet het 10 km gebied Lunteren) wordt 14 dagen na de uitbraak opgeheven. Dit alles onder voorwaarde dat in de gebieden geen nieuwe uitbraken plaatsvinden.