Nieuws

Jaarplan en deelnemersbijdrage IKB Kip 2023

We nemen u alvast mee in het jaarplan 2023 voor IKB Kip.

Doe de middelencheck voor uw drinkwaterleidingen

Als u zelf of als u een bedrijf inhuurt om uw drinkwaterleidingen te reinigen/ontsmetten, dan bent u als voedselproducent eindverantwoordelijk dat de toegestane middelen op de juiste manier en met de juiste dosering worden toegepast. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Plaagdierbeheersing vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gaan een aantal zaken veranderen rondom plaagdierbeheersing. Lees hier meer.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Beperkingsgebied Lunteren: afvoer van eieren weer mogelijk (15 maart 2022)

15 maart 2022

Afvoer eieren Lunteren

De aanwijzingen voor de pakstations, eierverwerkers en overslaglocaties voor het gebied Lunteren zijn gereed. Dit betekent dat het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied Lunteren met ingang van vandaag is toegestaan. Klik hier voor de aanwijzingen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers.

Intrekkingsdata beperkingsgebieden (10 km) en regio 10

Correctie: de data van de gebieden Hekendorp en Lunteren zijn aangepast. Voor Hekendorp geldt de datum van 08-04-22 en voor Lunteren geldt de datum van 11-04-22. Dit is een dag eerder dan gisteren is vermeld in de nieuwsbrief. Regio 10 (let op: dit is niet het 10 km gebied Lunteren) wordt 14 dagen na de uitbraak opgeheven. Dit alles onder voorwaarde dat in de gebieden geen nieuwe uitbraken plaatsvinden.