Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Beperkingsgebied Lunteren: afvoer van eieren weer mogelijk (15 maart 2022)

15 maart 2022

Afvoer eieren Lunteren

De aanwijzingen voor de pakstations, eierverwerkers en overslaglocaties voor het gebied Lunteren zijn gereed. Dit betekent dat het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied Lunteren met ingang van vandaag is toegestaan. Klik hier voor de aanwijzingen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers.

Intrekkingsdata beperkingsgebieden (10 km) en regio 10

Correctie: de data van de gebieden Hekendorp en Lunteren zijn aangepast. Voor Hekendorp geldt de datum van 08-04-22 en voor Lunteren geldt de datum van 11-04-22. Dit is een dag eerder dan gisteren is vermeld in de nieuwsbrief. Regio 10 (let op: dit is niet het 10 km gebied Lunteren) wordt 14 dagen na de uitbraak opgeheven. Dit alles onder voorwaarde dat in de gebieden geen nieuwe uitbraken plaatsvinden.