Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Bijeenkomst over bioveiligheid voor dierenartsen en adviseurs: maatregelen ter ondersteuning van de pluimveehouder

19 december 2023

In deze tijden waarin bioveiligheid op het pluimveebedrijf van groot belang is, wilt u de pluimveehouder zo goed mogelijk begeleiden om het risico op ziekte insleep en versleep zo klein mogelijk te houden. Je kan ondersteuning bieden op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het hebben van individuele adviesgesprekken en het afnemen van de Hygiënescan. Maar er is meer mogelijk. ZLTO heeft binnen het Europese project NetPoulSafe ervaring opgedaan met verschillende ondersteunende maatregelen die we graag willen delen met dierenartsen en adviseurs. We zullen dieper ingaan op onder andere (online) coaching en participatieve workshops om op een andere, effectieve manier met ondernemers te werken aan bioveiligheid. Ook voorzien we jullie graag met filmpjes en factsheets over bioveiligheid die waardevol zullen zijn in het werk.

De bijeenkomst is kosteloos en zal 1 februari plaatsvinden van 13:00 tot 16:00 op het ZLTO kantoor in Den Bosch. Interesse? Neem dan contact op met Annick Spaans: annick.spaans@zlto.nl