Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Datum intrekking beperkingsgebieden en opheffing regio 7 en 10 (18 mei 2022)

18 mei 2022

Datum intrekking beperkingsgebieden Gelderse Vallei

De beperkingsgebieden (alle 3 en 10 km gebieden) in de Gelderse Vallei (zie dierziektenviewer RVO)  worden op één datum ingetrokken. De intrekkingsdatum is 4 juni om 0.00 uur. Een voorbehoud is dat geen nieuwe uitbraken plaatsvinden in het gebied. Vanaf 4 juni gelden dan geen restricties meer voor het vervoer van pluimvee(producten) in deze gebieden.

Regio 7 en 10

De regio’s 7 en 10 zijn opgeheven. Dat wil zeggen dat het vervoersverbod dat gold voor pluimvee in regio 7 en 10 niet meer van toepassing is. Er gelden nog wel vervoersbeperkingen binnen de ingestelde beperkingsgebieden (3 en 10 km gebieden) Gelderse Vallei. De regeling van LNV vindt u hier.