Nieuws

Screening en kadaverbemonstering in plaats van preventief ruimen

In de plaats van preventief ruimen komt een dagelijkse screening en een kadaverbemonstering in een 3 km-zone rond het besmette bedrijf in het pluimveedichte gebied.

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Facturatie door AVINED op 21 april 2021

16 april 2021

Rond 21 april worden de facturen vanuit AVINED verstuurd. Dit betekent dat u een factuur kunt verwachten voor een of meerdere van de onderstaande zaken. Mogelijk ontvangt u, als u deelnemer bent van QS, rond deze datum ook een factuur voor de QS deelnemersbijdrage 2021 (vanuit PLUIMNED).

  • AVV onderzoeksbijdrage 2020
    De onderzoeksbijdrage maakt onderzoek en innovatie in de pluimveesector mogelijk. De onderzoeksbijdrage bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage eerste dier/ingelegde ei op een kipnummer en een variabel bedrag o.b.v. het aantal aangevoerde dieren / ingelegde eieren.De pluimveebedrijven ontvangen een factuur over de koppels opgezet van september tot december 2020. De pakstations en broederijen ontvangen een factuur over de inleg/aanvoer in heel 2020.Meer informatie over de onderzoeksbijdrage en tarieven kunt u vinden op onze website. Indien u vragen heeft over deze bijdrage, kunt u kijken bij de veelgestelde vragen.
  • Zelfcontrole antibiotica 2021
    Bedrijven in de pluimveevleessector kunnen zich aanmelden voor deelname aan het AVINED programma voor zelfcontrole antibiotica pluimveevlees. Het doel van dit programma is om bij te dragen aan een betrouwbare registratie en een correct gebruik van antibiotica in de pluimveevleessector. Deelname aan het zelfcontroleprogramma is verplicht voor IKB Kip deelnemers. Meer informatie over deze bijdrage, inclusief tarieven, zijn te vinden op onze website.

Indien u vragen heeft over deze facturen kunt u contact opnemen met AVINED via info@avined.nl of 088 – 998 43 40. Mocht u de facturen van AVINED op een ander e-mailadres willen ontvangen, dan kunt u dit aanpassen in MijnAVINED.