Nieuws

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Onderzoek AVV: drie nieuw opkomende ziektekiemen

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal bacteriële aandoeningen bij pluimvee. Om deze aandoeningen aan te kunnen gaan pakken heeft de Royal GD in opdracht van AVINED drie bacteriegroepen onderzocht:

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Einsatz diverser Mittel

6 juli 2023

Als Lebensmittelproduzent ist es sehr wichtig für Ihre Tiere und die Lebensmittelsicherheit, dass Sie in Ihrem Betrieb die richtigen Mittel verwenden. Verschiedene Arten von Mitteln kommen in den Betrieben zum Einsatz, etwa Reinigungs- und Desinfektionsmittel einschließlich Reinigungs- und Desinfektionsmittel für das Tränkesystem. Für all diese Mittel ist wichtig, dass sie in dem Land, in dem Ihr Betrieb seinen Sitz hat, zugelassen sind. Kontrollieren Sie zudem auch, ob die Mittel für den jeweils richtigen Zweck und entsprechend dem Informationshandbuch verwendet werden.

Es ist wichtig, dass Sie als Lebensmittelproduzent immer darüber Bescheid wissen, welche Mittel in Ihrem Betrieb zum Einsatz kommen, selbst wenn Sie nicht die Person sind, die diese verwendet.