Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Terschuur II (27 november 2025)

Afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Terschuur II is weer mogelijk onder de onderstaande voorwaarden. Afvoer consumptie-eieren: het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit dit beperkingsgebied is vanaf heden toegestaan. Klik hier voor de aanwijzingen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers. Afvoer vleeskuikens: de NVWA heeft slachterijen aangewezen voor dit

Vogelgriep vastgesteld in grensgebied Duitsland - Kleve II (26 november 2025)

Het ministerie van LVVN meldt dat in de buurt van Kleve, deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de grens in Duitsland, vogelgriep is vastgesteld op een pluimveebedrijf. Duitsland heeft een beperkingsgebied ingesteld dat deels in Nederland valt.

Vogelgriep op kinderboerderij in Nijmegen (26 november 2025)

Het ministerie van LVVN heeft gemeld dat in Nijmegen (provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een kinderboerderij. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 52 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).  In de hele beperkingszone van 10 km rond de besmette locatie ligt 1 commercieel pluimveebedrijf. Een deel

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Einsatz diverser Mittel

6 juli 2023

Als Lebensmittelproduzent ist es sehr wichtig für Ihre Tiere und die Lebensmittelsicherheit, dass Sie in Ihrem Betrieb die richtigen Mittel verwenden. Verschiedene Arten von Mitteln kommen in den Betrieben zum Einsatz, etwa Reinigungs- und Desinfektionsmittel einschließlich Reinigungs- und Desinfektionsmittel für das Tränkesystem. Für all diese Mittel ist wichtig, dass sie in dem Land, in dem Ihr Betrieb seinen Sitz hat, zugelassen sind. Kontrollieren Sie zudem auch, ob die Mittel für den jeweils richtigen Zweck und entsprechend dem Informationshandbuch verwendet werden.

Es ist wichtig, dass Sie als Lebensmittelproduzent immer darüber Bescheid wissen, welche Mittel in Ihrem Betrieb zum Einsatz kommen, selbst wenn Sie nicht die Person sind, die diese verwendet.