Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Terschuur II (27 november 2025)

Afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Terschuur II is weer mogelijk onder de onderstaande voorwaarden. Afvoer consumptie-eieren: het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit dit beperkingsgebied is vanaf heden toegestaan. Klik hier voor de aanwijzingen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers. Afvoer vleeskuikens: de NVWA heeft slachterijen aangewezen voor dit

Vogelgriep vastgesteld in grensgebied Duitsland - Kleve II (26 november 2025)

Het ministerie van LVVN meldt dat in de buurt van Kleve, deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de grens in Duitsland, vogelgriep is vastgesteld op een pluimveebedrijf. Duitsland heeft een beperkingsgebied ingesteld dat deels in Nederland valt.

Vogelgriep op kinderboerderij in Nijmegen (26 november 2025)

Het ministerie van LVVN heeft gemeld dat in Nijmegen (provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een kinderboerderij. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 52 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).  In de hele beperkingszone van 10 km rond de besmette locatie ligt 1 commercieel pluimveebedrijf. Een deel

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Use of products

6 juli 2023

As a food producer, it is critical for your animals and food safety that you use the right products on your farm. On your farm, you use various types of agents, such as cleaning and disinfecting agents. These also include cleaning and disinfecting agents for your drinking water system. It is important when using these agents that they are permitted in the country where your farm is located. In addition, please check that you are using the agent for the right purpose and according to its information booklet.

It is important that, as a food producer, you always know which agents are used on your farm, even if you are not the one who uses them.