Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Meerdere landen: extra R&O vervoermiddelen verplicht

11 januari 2024

De NVWA heeft de landenlijst met verplichte tweede reiniging en ontsmetting voor vervoermiddelen van pluimvee en broedeieren geactualiseerd, vanwege recente uitbraken van vogelgriep (HPAI) onder gehouden pluimvee in Frankrijk, Litouwen, Roemenië en Slowakije: zie bericht NVWA. Als pluimvee of broedeieren van of naar hoog-risicolanden voor HPAI (binnen en buiten de EU) worden vervoerd, dan is een extra reiniging en ontsmetting van het gebruikte vervoermiddel (incl. laadkisten) na binnenkomst in Nederland wettelijk verplicht. Voor de volgende landen is deze tweede R&O voor vervoermiddelen verplicht: Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Denemarken, Italië, Hongarije, Kroatië, Bulgarije, Litouwen, Roemenië, Slowakije. Klik hier voor het actuele overzicht van landen waarvoor een tweede R&O verplicht is.

Na afloop van de extra R&O moet de transporteur het bewijs van de reiniging en ontsmetting laten invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende R&O-plaats, het slachthuis of de broederij. Vervolgens stuurt de transporteur dit 2e R&O-bewijs naar het centrale meldpunt van de NVWA.