Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Putten (5 december 2023)

Vanaf heden is afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Putten onder voorwaarden weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld bij legbedrijf in Putten (2 december 2023)

Het ministerie van LNV meldt dat in Putten (gemeente Putten, provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een leghennenbedrijf.

IKB Kip - Jaarplan en deelnemersbijdrage 2024

Het jaarplan en de deelnemersbijdrage 2024 voor IKB Kip zijn vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Meld elke verplaatsing binnen 5 werkdagen in KIP

19 oktober 2023

Nog steeds worden veel verplaatsingen van pluimvee te laat gemeld in Mijn AVINED (KIP). De wettelijke termijn hiervoor is vijf werkdagen. In 2023 werden tot nu toe 16% van de verplaatsingen te laat gemeld. In 2018 was dit nog ruim 36%. Veel pluimveehouders zijn op tijd gaan melden, maar het moet nog beter.

Waarom is het belangrijk om op tijd te melden?
Te laat gemelde gegevens bemoeilijken de bestrijding van dierziekten en zijn dus voor de hele sector een risico. Het is daarom een wettelijke overtreding. Daarnaast overweegt RVO de administratieve kosten in rekening te gaan brengen bij pluimveehouders die te laat melden, omdat te late meldingen ook extra uitvoeringskosten veroorzaken. Daarom is in Mijn AVINED nu duidelijk zichtbaar welke formulieren te laat gemeld zijn, zodat kan worden bekeken wat er misging en dit in de toekomst kan worden voorkomen.