Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Nu ook in Duitsland en België: extra R&O vervoermiddelen verplicht

19 december 2023

De NVWA heeft de EU-landenlijst met verplichte 2e R&O voor pluimvee en broedeieren geactualiseerd. De directe aanleiding hiervoor zijn recente uitbraken van vogelgriep (HPAI) onder gehouden pluimvee in Duitsland en België. Het volledige nieuwsbericht van de NVWA vindt u hier.

Worden er pluimvee of broedeieren van of naar hoog-risicolanden voor HPAI (binnen en buiten de EU) vervoerd, dan is een extra R&O van het gebruikte vervoermiddel (incl. laadkisten) na binnenkomst in Nederland wettelijk verplicht, zodat de bioveiligheid in Nederland niet in gevaar kan komen.

Na afloop van de extra R&O moet de transporteur het bewijs van de reiniging en ontsmetting laten invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende R&O-plaats, het slachthuis of de broederij. Vervolgens stuurt de transporteur dit 2e R&O-bewijs naar het centrale meldpunt van de NVWA.