Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Situatie vogelgriep

11 januari 2024

De laatste weken zijn in Nederland geen uitbraken van vogelgriep geweest bij professionele pluimveebedrijven en bij hobbypluimvee. De laatste uitbraak was op 2 december 2023. In de periode van 11 november 2023 tot 2 december waren er vijf uitbraken van vogelgriep in Nederland. Op deze site van de WUR vindt u een kaartje met de HPAI-besmettingen in Nederland, ook onder wilde vogels.

In de landen om ons heen is de situatie nog erg onrustig. In Duitsland zijn sinds medio december 2023 tien uitbraken van vogelgriep gemeld bij hobbypluimvee en professionele pluimveebedrijven. In België zijn vier uitbraken van HPAI gemeld in de maand december, de laatste op 29 december 2023. Ook in andere Europese landen worden nog geregeld HPAI-uitbraken gemeld.

Blijf alert!
Het is belangrijk om alert te blijven op de bioveiligheid van uw pluimveebedrijf. Nog steeds geldt: geen bezoek aan stal of andere vogelverblijfplaats, tenzij noodzakelijk. Kijk voor tips over bedrijfshygiëne op: Bedrijfshygiëne – AVINED