Nieuws

IKB Kip: Pluimveetransport bij hoge temperaturen

De zomerperiode is aangebroken. Lees wat u als pluimveehouder kunt doen om het transport tijdens warme dagen zo soepel mogelijk te laten verlopen.  

IKB Kip: Veilig en comfortabel douchen

Op het pluimveebedrijf geldt het principe van ‘schoon komen, schoon gaan’. Zorg dat een bezoeker comfortabel gebruik kan maken van uw douche om te zorgen dat hij/zij veilig uw stal kan betreden.

IKB Kip: Keuze reinigings- en desinfectiemiddel drinkwatersysteem

Lees meer over hulpmiddelen die beschikbaar zijn om u te helpen bij het maken van een veilige en toegestane keuze van reinigings- en desinfectiemiddelen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Handige tools voor deelnemers

Afvinklijsten voor IKB Kip controle

Om u te helpen bij het voorbereiden van uw IKB Kip controle zijn handige afvinklijsten ontwikkeld. Deze lijsten geven een overzicht van de documenten die u tijdens een IKB Kip controle bij de hand moet hebben. Zo bent u goed voorbereid, heeft u de juiste documenten bij de hand en kan de controle efficiënter verlopen.

Bij een aantal IKB Kip voorschriften moet informatie geregistreerd worden. Hieronder staan verschillende voorbeelddocumenten die u kunt gebruiken. U kunt de voorbeelden zelf aanpassen naar uw bedrijfssituatie. De formulieren kunnen geprint of digitaal bijgehouden worden. Mist u nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via info@ikbkip.nl.

Downloads

Bezoekersregister IKB Kip
Bezoekersregister IKB Kip (Word)
Hygiëneprotocol IKB Kip
Hygiëneprotocol IKB Kip (Word)
Legionella beheersing protocol (Word)
Reinigen in eigen beheer