Nieuws

Afvoermogelijkheden Maurik (19 augustus 2022)

Vanaf heden is de afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Maurik weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld in Lunteren (18 augustus 2022)

Het ministerie van LNV meldt dat in Lunteren (gemeente Ede, provincie Gelderland) op een eendenbedrijf vogelgriep is vastgesteld.

Vogelgriep vastgesteld op een kinderboerderij in Vlaardingen (17 augustus 2022)

Het ministerie van LNV meldt dat in Vlaardingen (provincie Zuid-Holland) op een kinderboerderij vogelgriep is vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Corona: IKB Kip-controles en bezoek op uw bedrijf

9 juli 2020

IKB Kip-controles

Het coronavirus heeft invloed op ons dagelijks leven. Het is daarom van belang dat we de adviezen van het RIVM volgen en rekening houden met zowel uw gezondheid en veiligheid, als dat van uw bezoekers. Via een nieuwsbrief bent u daarom geïnformeerd over een aantal aanpassingen in de werkwijze van IKB. De meeste IKB-controles, zoals de jaarlijkse hercontrole, zijn vanaf 2 april op afstand uitgevoerd.

 

In Nederland wordt het beleid rondom corona geleidelijk aan versoepeld. Ook is er vanuit het veld een toenemende vraag naar het uitvoeren van controles op uw bedrijf. Daarom zal de Certificerende Instantie (CI) samen met u besluiten over het uitvoeren van de IKB-controle op afstand, of door een bezoek aan uw bedrijf.

 

Bezoek op uw bedrijf

 

Voor verschillende werkzaamheden schakelt u als deelnemer externe partijen in. U kunt uw bezoekers helpen zich aan de maatregelen te houden. Denk daarnaast ook aan de volgende punten:

 

  • Geef het tijdig door aan uw bezoekers als u verkoudheidsklachten of verhoging heeft.

    

 

  • Zorg voor voldoende beschikbare kleed- en pauzeruimte.

    

 

  • Laat medewerkers van uw bedrijf en de bezoekers zoveel mogelijk apart werken.

    

 

 

Zorg er zoals altijd voor dat bezoekers hun handen kunnen wassen en desinfecteren. Zorg ook voor een plek waar eventuele materialen en voertuigen schoongespoten kunnen worden.