Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Doorgeven letselpercentage

21 december 2020

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over het nut van het doorgeven van letselpercentage aan de vang- en laadploeg. Letselpercentage zegt iets over de kwaliteit van het proces tussen stal en slachthaak. Verschillende handelingen aan het dier tijdens dit proces kunnen leiden tot letsel, en daarmee een vermindering van het dierwelzijn en de vleeskwaliteit. Doordat letselpercentage doorgegeven wordt vanuit de slachterij naar pluimveehouder en van pluimveehouder naar vang- en laadploeg, krijgen alle schakels van de keten terugkoppeling. Deze informatie kan gebruikt worden om het proces te analyseren en waar nodig te verbeteren. Het blijft daarom belangrijk om letselpercentage terug te koppelen aan de laadploeg. We hebben u in deze nieuwsbrief al geïnformeerd over het veld ‘Letsel(%)’ in MijnAVINED. Wij hopen u op termijn de mogelijkheid te bieden om letselpercentage via deze wijze automatisch door te geven aan de laadploeg.