Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Leg vast hoe u de stal reinigt

10 mei 2022

IKB Kip vraagt deelnemers die in eigen beheer reinigingswerkzaamheden uitvoeren om het nieuwe track&trace formulier ‘’reinigen in eigen beheer’’ in te vullen. Het schema biedt op dit moment meerdere mogelijkheden om de reinigingswerkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. IKB Kip ziet de meerwaarde voor deelnemers om deze mogelijkheden te behouden, maar voelt ook noodzaak om meer zicht te krijgen op een verantwoorde uitvoering van de werkzaamheden.

De ingevulde formulieren geven de IKB-controleur informatie over de wijze waarop u de reinigingswerkzaamheden heeft uitgevoerd, zoals het verantwoord gebruik van middelen.

U toont de formulieren tijdens de IKB-controle, de Certificerende Instantie kan met de ingevulde informatie sneller door de controlepunten lopen. Vul het formulier in na afloop van elke ronde, nadat de reiniging in eigen beheer heeft plaatsgevonden. Onderaan het formulier geeft u uw e-mailadres, zodat u het compleet ingevulde formulier digitaal kunt ontvangen. Het door u ingevulde formulier wordt niet verder dan uzelf verspreid.

Formulier 'Reinigen in eigen beheer'