Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Meldcriteria AI via stalkaarten en legkalenders en Agro-zorgnetwerkkaart ontwikkeld door de zuivelsector

9 maart 2020

In samenwerking met het Ministerie van LNV en de Dierenbescherming ontwikkelde AVINED de roadmap ´Strategische aanpak vogelgriep’. Een plan van aanpak om het risico van een hoogpathogene vogelgriepuitbraak in Nederland te verkleinen.

Hierbij een update van drie acties:

  1. Meldcriteria voor vogelgriep worden bijgevoegd aan de stalkaarten en legkalenders
  2. Vervolgonderzoek naar windbreekgaas én insleeproutes gestart
  3. Agrozorgwijzer ontwikkelde de Agro-zorgnetwerkkaart, zodat het netwerk van psychosociale hulp in één oogopslag duidelijk is. AVINED ondersteunt dit initiatief van de zuivelsector door mee te denken over de invulling en de communicatie hierover.

Meer weten over de roadmap? Klik hier.