Nieuws

Salmonellabesmettingen Nederland onder EU-doelstellingen

Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, heeft de Nederlandse pluimveesector alle doelstellingen van de EU voor 2022 gehaald. Daarvoor willen wij u bedanken!

Wijziging bemonsteringsfrequentie Salmonella (groot)ouderdierbedrijven per 1 juli 2023

De wettelijke bemonsteringsfrequentie voor Salmonella bij (groot)ouderdierbedrijven keert terug naar driewekelijks voor regulier onderzoek en twee keer per ronde voor officieel onderzoek.

Terugkijken: Webinar "Ontsmettten drinkwater(leiding) in pluimveestallen, waar moet ik op letten?"

Op 10 mei 2023 hebben ZLTO, AVINED (IKB Ei & IKB Kip) en SecurEggFarmer een webinar voor pluimveehouders en erfbetreders georganiseerd over ‘Ontsmetten drinkwater(leiding) in pluimveestallen’.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Nieuwe procedure ontheffingen vervoer opfokdieren uit AI-beperkingsgebied

28 april 2023

De NVWA heeft een nieuwe procedure opgesteld voor het aanvragen van ontheffingen voor het vervoer van legrijp gevogelte (opfok fok- en vermeerderingsdieren en opfok leghennen) vanuit een AI-beperkingsgebied. Ontheffingen kunnen worden verkregen vanaf 14 dagen na instelling van een beperkingsgebied. De NVWA heeft een digitaal formulier vastgesteld voor deze aanvraag. Het formulier kan alleen ingevuld worden met e-herkenning. Dit geldt dus zowel voor de broederij of opfokorganisatie als voor de pluimveehouder. De nieuwe procedure gaat in op 1 mei aanstaande. De voorwaarden voor het verplaatsen van opfokdieren wijzigen niet. Klik hier voor de volledige procedure en de voorwaarden voor het afvoeren van opfokdieren.