Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Nieuwe procedure ontheffingen vervoer opfokdieren uit AI-beperkingsgebied

28 april 2023

De NVWA heeft een nieuwe procedure opgesteld voor het aanvragen van ontheffingen voor het vervoer van legrijp gevogelte (opfok fok- en vermeerderingsdieren en opfok leghennen) vanuit een AI-beperkingsgebied. Ontheffingen kunnen worden verkregen vanaf 14 dagen na instelling van een beperkingsgebied. De NVWA heeft een digitaal formulier vastgesteld voor deze aanvraag. Het formulier kan alleen ingevuld worden met e-herkenning. Dit geldt dus zowel voor de broederij of opfokorganisatie als voor de pluimveehouder. De nieuwe procedure gaat in op 1 mei aanstaande. De voorwaarden voor het verplaatsen van opfokdieren wijzigen niet. Klik hier voor de volledige procedure en de voorwaarden voor het afvoeren van opfokdieren.