Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella monsters: lever de juiste gegevens aan uw laboratorium

9 maart 2020

AVINED houdt de actuele Salmonella situatie in Nederland in de gaten. Zo kan er actie ondernomen worden wanneer dit nodig is. Dit kan alleen met volledige en actuele informatie. AVINED monitort de ontwikkelingen op het gebied van Salmonella zodat deze inzichtelijk zijn voor de pluimveesector.

Wat kan ik doen?

Help uw laboratorium door op het inzendformulier de juiste gegevens in te vullen. Een voorbeeld inzendformulier kunt u hier vinden. Andere formulieren zijn ook toegestaan, mits de benodigde informatie erop staat.

Welke stappen zijn belangrijk bij iedere Salmonella monstername?

  • Neem monsters altijd zorgvuldig! Was en desinfecteer vooraf uw handen, gebruik schone laarzen (bij overschoenmonsters), gebruik schoon en steriel monstermateriaal, verpak de monsters goed en verstuur ze direct;
  • Zorg bij verzenden van de monsters naar het laboratorium dat de informatie op het inzendformulier compleet is en correct is ingevuld;
  • Zorg ervoor dat de monsters duidelijk voorzien zijn van een identificatie, waaronder het stalnummer;
  • Controleer de Salmonella-uitslagen in Mijn AVINED:
    • Vindt u de uitslag niet terug in Mijn AVINED? Dan is de uitslag niet ingelezen in de Salmonella databank. Zo wordt bijvoorbeeld een foutmelding gegeven wanneer een bedrijfssoort of houderijvorm wordt opgegeven die niet overeenkomt met de gegevens in KIP / Mijn AVINED.
    • Staat er informatie vermeld in de uitslag die niet correct is? Het laboratorium neemt de informatie over die op het inzendformulier is gemeld.Neem in beide gevallen contact op met uw laboratorium.