Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Putten (5 december 2023)

Vanaf heden is afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Putten onder voorwaarden weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld bij legbedrijf in Putten (2 december 2023)

Het ministerie van LNV meldt dat in Putten (gemeente Putten, provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een leghennenbedrijf.

IKB Kip - Jaarplan en deelnemersbijdrage 2024

Het jaarplan en de deelnemersbijdrage 2024 voor IKB Kip zijn vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Samen voor een sterke Nederlandse pluimveesector

24 november 2022

De uitspraak van de rechtbank over het vangen van pluimvee stelt ons teleur. De Nederlandse pluimveesector doet ieder dag zijn uiterste best om veilige producten aan consumenten te bieden, met daarbij oog voor mens, dier en milieu.

Deze uitspraak doet geen recht aan de professionele Nederlandse pluimveeketen. Daarbij plaatst deze uitspraak Nederland op een eiland. Immers sinds jaar en dag wordt wereldwijd pluimvee gevangen op de manier zoals dat in Nederland ook gangbaar is.

AVINED bestudeert de uitspraak samen met de brancheverenigingen. Gezamenlijk blijven we ons inzetten voor een sterke Nederlandse pluimveesector en haalbare werkwijzen.