Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Samen voor een sterke Nederlandse pluimveesector

24 november 2022

De uitspraak van de rechtbank over het vangen van pluimvee stelt ons teleur. De Nederlandse pluimveesector doet ieder dag zijn uiterste best om veilige producten aan consumenten te bieden, met daarbij oog voor mens, dier en milieu.

Deze uitspraak doet geen recht aan de professionele Nederlandse pluimveeketen. Daarbij plaatst deze uitspraak Nederland op een eiland. Immers sinds jaar en dag wordt wereldwijd pluimvee gevangen op de manier zoals dat in Nederland ook gangbaar is.

AVINED bestudeert de uitspraak samen met de brancheverenigingen. Gezamenlijk blijven we ons inzetten voor een sterke Nederlandse pluimveesector en haalbare werkwijzen.