Nieuws

Jaarplan en deelnemersbijdrage IKB Kip 2023

We nemen u alvast mee in het jaarplan 2023 voor IKB Kip.

Doe de middelencheck voor uw drinkwaterleidingen

Als u zelf of als u een bedrijf inhuurt om uw drinkwaterleidingen te reinigen/ontsmetten, dan bent u als voedselproducent eindverantwoordelijk dat de toegestane middelen op de juiste manier en met de juiste dosering worden toegepast. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Plaagdierbeheersing vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gaan een aantal zaken veranderen rondom plaagdierbeheersing. Lees hier meer.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Samen voor een sterke Nederlandse pluimveesector

24 november 2022

De uitspraak van de rechtbank over het vangen van pluimvee stelt ons teleur. De Nederlandse pluimveesector doet ieder dag zijn uiterste best om veilige producten aan consumenten te bieden, met daarbij oog voor mens, dier en milieu.

Deze uitspraak doet geen recht aan de professionele Nederlandse pluimveeketen. Daarbij plaatst deze uitspraak Nederland op een eiland. Immers sinds jaar en dag wordt wereldwijd pluimvee gevangen op de manier zoals dat in Nederland ook gangbaar is.

AVINED bestudeert de uitspraak samen met de brancheverenigingen. Gezamenlijk blijven we ons inzetten voor een sterke Nederlandse pluimveesector en haalbare werkwijzen.