Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Update vogelgriep (07-09-2021)

7 september 2021

In dit nieuwsbericht: vogelgriep bij een handelaar in vogels in België en datum intrekking beperkingsgebied (3- en 10-km gebied) Heeten.

Vogelgriep bij handelaar in Menen (België)

Op 2 september 2021 is bij vogels van een handelaar in het Belgische Menen (West-Vlaanderen) een besmetting met hoogpathogeen vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld. De bij de handelaar aanwezige vogels zijn geruimd. Conform de Europese regels is een 3 km- en 10 km- gebied vastgesteld met beperkende maatregelen voor het vervoer van o.a. pluimvee. Deze besmetting geeft maar weer aan dat het vogelgriepvirus nog altijd aanwezig is en dat er risico blijft bestaan op introductie van HPAI op pluimveebedrijven. Waakzaamheid en een goed hygiëne blijven geboden. BUTON

Beperkingsgebied Heeten

Het beperkingsgebied (3- en 10-km gebied) rond Heeten wordt met ingang van 24 september 2021 ingetrokken. Vanaf 24 september gelden dus geen beperkende maatregelen meer in dit gebied. De voorwaarde is wel dat er in een gebied geen nieuw geval van HPAI wordt aangetroffen. Tot 24 september tijd geldt een vervoersverbod voor o.a. pluimvee in het beperkingsgebied. Op dit verbod zijn uitzonderingen mogelijk.  Klik hier voor een overzicht van de aanwijzingen, procedures en ontheffingen