Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Verzekerd van een objectieve en onafhankelijke controle

29 september 2022

Als deelnemer aan IKB Kip bent u verzekerd van objectief en onafhankelijk uitgevoerde controles. Dit omdat IKB Kip eist dat de Certificerende Instantie geaccrediteerd is volgens de ISO-norm 17065. In deze internationale norm staan eisen aan instellingen die certificaten afgeven. Bijna ieder land in Europa heeft een nationale accreditatie-instantie, in Nederland is dit de Raad voor Accreditatie (RvA). Deze toetst de Certificerende Instantie regelmatig op naleving van de ISO-norm 17065 en loopt daarom ook wel eens mee met controles die bij deelnemers van IKB Kip worden uitgevoerd.

Naast de Certificerende Instantie, wordt ook het schema IKB Kip gecontroleerd door de RvA. Bij elke wijzigingsronde dient het schema aan te tonen aan de RvA dat ook met de nieuwe wijzigingen IKB Kip controleerbaar en certificeerbaar is. Ook de meest recente wijzigingen (ingangsdatum 1 juni 2022) zijn weer goedgekeurd. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!