Nieuws

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Jahresplan und Teilnahmegebühr IKB Kip 2022

24 december 2021

Der IKB Kip-Jahresplan 2022 wurde vom Centraal College van Deskundigen IKB Kip („Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom Vorstand verabschiedet.

Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Unternehmen in der Geflügelfleischlieferkette in den Niederlanden und im Ausland. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip und die Teilnehmer. 2022 wird der Fokus unter anderem auf die folgenden Themen gerichtet:

  1. Mit dem Payoff „IKB Kip, Hähnchen aus gutem Hause“ soll der Mehrwert von IKB Kip vergrößert werden.
  2. Überwachung der Effektivität von IKB Kip; Erreichen wir unsere Ziele?
  3. weitere Harmonisierung der Lieferkette
  4. Aufmerksamkeit für noch bessere Kommunikation und Werbung

Diese Tätigkeiten werden aus den IKB Kip-Teilnahmegebühren finanziert. Im Folgenden finden Sie die Preise für 2022. Weitere Informationen zur Teilnahmegebühr finden Sie hier.

Beschreibung Preis 2022
Primärbetrieb 265 €
Brüterei, Schlachtbetrieb oder Zerlegungsbetrieb 750 €
Verbund 2.500 € plus 30 € pro Unterstandort