Nieuws

Salmonellabesmettingen Nederland onder EU-doelstellingen

Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, heeft de Nederlandse pluimveesector alle doelstellingen van de EU voor 2022 gehaald. Daarvoor willen wij u bedanken!

Wijziging bemonsteringsfrequentie Salmonella (groot)ouderdierbedrijven per 1 juli 2023

De wettelijke bemonsteringsfrequentie voor Salmonella bij (groot)ouderdierbedrijven keert terug naar driewekelijks voor regulier onderzoek en twee keer per ronde voor officieel onderzoek.

Terugkijken: Webinar "Ontsmettten drinkwater(leiding) in pluimveestallen, waar moet ik op letten?"

Op 10 mei 2023 hebben ZLTO, AVINED (IKB Ei & IKB Kip) en SecurEggFarmer een webinar voor pluimveehouders en erfbetreders georganiseerd over ‘Ontsmetten drinkwater(leiding) in pluimveestallen’.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Weet u het beter?

25 maart 2022

Om als Nederlandse pluimveesector een duurzame concurrentiepositie te behouden, is innovatie cruciaal. Met een jaarlijkse bijdrage vanuit de pluimveesector wordt collectief onderzoek mogelijk gemaakt via de Onderzoeks- en innovatieagenda. Wat precies onderzocht moet worden, dat weten ondernemers in de pluimveesector natuurlijk het beste. Daarom kunt u zelf aangeven welke onderwerpen u belangrijk vindt voor toekomstige onderzoeken.

In samenwerking met ondernemers in de pluimveesector, dierenartsen en AVINED wordt uitgezocht naar welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en diergezondheid vraag is. Afgelopen jaren is bijvoorbeeld algemeen praktijk onderzoek gedaan naar o.a. trager groeiende vleeskuikens en beheersing van Campylobacter. Ook veterinair praktijkonderzoek is een belangrijk onderdeel, waarin onderzoek wordt gedaan naar ziekteverwekkers zoals E. Coli en insleeproutes vogelgriep.

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website. Hoe concreter en gedetailleerder uw idee of vraag, des te beter deze uitgevoerd en beantwoord kan worden.

Stuur direct een kennisvraag in