Nieuws

Screening en kadaverbemonstering in plaats van preventief ruimen

In de plaats van preventief ruimen komt een dagelijkse screening en een kadaverbemonstering in een 3 km-zone rond het besmette bedrijf in het pluimveedichte gebied.

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Handvatten voor IKB- deelnemers

29 september 2022

Afvinklijsten
Wij doen ons best om u als deelnemer waar mogelijk te ondersteunen. Om u te helpen bij het voorbereiden van de IKB-controle hebben wij afvinklijsten gemaakt voor de verschillende schakels. Hiermee heeft u op voorhand al uw administratie klaarliggen en hoeft u tijdens de controle zelf zo min mogelijk op te zoeken. Zo kan de controle snel en efficiënt verlopen.

Afvinklijsten

Inzet middelen
Tijdens de werkzaamheden op uw bedrijf zet u verschillende middelen in, of u koopt bijv. voer of diergeneesmiddelen aan. Afhankelijk van het middel/product dat u inzet heeft u te maken met verschillende borgingssystemen. Die systemen zorgen ervoor dat u middelen/producten gebruikt die veilig en toegelaten zijn. Om inzichtelijk te maken aan welk borgingssysteem het middel/product dat u wilt inzetten moet voldoen hebben wij een beslisboom opgesteld. Hiermee kunt u snel het juiste borgingssysteem vinden. Met dit borgingssysteem kunt u zien of u het middel mag inzetten als gepland.

Beslisboom verantwoord middelengebruik

Daarnaast beantwoorden wij graag uw vragen over het certificatieschema IKB Kip. Veel vragen kunt u terugvinden tussen de veel gestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u deze vraag opsturen naar info@ikbkip.nl.