Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Handvatten voor IKB- deelnemers

29 september 2022

Afvinklijsten
Wij doen ons best om u als deelnemer waar mogelijk te ondersteunen. Om u te helpen bij het voorbereiden van de IKB-controle hebben wij afvinklijsten gemaakt voor de verschillende schakels. Hiermee heeft u op voorhand al uw administratie klaarliggen en hoeft u tijdens de controle zelf zo min mogelijk op te zoeken. Zo kan de controle snel en efficiënt verlopen.

Afvinklijsten

Inzet middelen
Tijdens de werkzaamheden op uw bedrijf zet u verschillende middelen in, of u koopt bijv. voer of diergeneesmiddelen aan. Afhankelijk van het middel/product dat u inzet heeft u te maken met verschillende borgingssystemen. Die systemen zorgen ervoor dat u middelen/producten gebruikt die veilig en toegelaten zijn. Om inzichtelijk te maken aan welk borgingssysteem het middel/product dat u wilt inzetten moet voldoen hebben wij een beslisboom opgesteld. Hiermee kunt u snel het juiste borgingssysteem vinden. Met dit borgingssysteem kunt u zien of u het middel mag inzetten als gepland.

Beslisboom verantwoord middelengebruik

Daarnaast beantwoorden wij graag uw vragen over het certificatieschema IKB Kip. Veel vragen kunt u terugvinden tussen de veel gestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u deze vraag opsturen naar info@ikbkip.nl.