Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over:
- Salmonella subsidieregeling vaccins 2018 voor pluimveehouders met leghennen en/of legvermeerderingsdieren
Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over:
Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de deelnemersbijdrage IKB PSB voor het jaar 2019.
Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over:
Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over ontwikkelingen rondom de Onderzoeks- en Innovatieagenda Nederlandse Pluimveesector.
Belang medewerking verlenen aan officieel onderzoek Salmonella
Alle lidstaten zijn verplicht op basis van EU-regelgeving om officieel onderzoek op Salmonella uit te voeren bij bedrijven die actief zijn in de pluimveesector.
Half augustus hebben we (AVINED) u per brief geïnformeerd over de wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB per 1 september 2018. In deze nieuwsbrief worden een paar wijzigingen verder toegelicht.
Transport van dieren dient altijd plaats te vinden met aandacht voor dierenwelzijn, ook op dagen met extreme temperaturen.
Net als in voorgaande jaren bestaat ook dit jaar de mogelijkheid voor pluimveehouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de kosten voor Salmonella vaccinatie bij leghennen en legvermeerderingsdieren. Sinds 2015 wordt deze regeling uitgevoerd door RVO.nl. De subsidievoorwaarden kunt u vinden op de website van RvO.
Sinds eind april zijn er verspreid over België een aantal uitbraken vastgesteld bij pluimvee van Newcastle Disease (NCD). De recente uitbraken van NCD in België maken duidelijk dat ook in Nederland een verhoogd risico op NCD is, ook wel pseudo vogelpest genoemd.
Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over:
Antibioticagebruik in de pluimveesector
Aanscherping uitvoering I&R en handel in pluimvee
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. We hebben hiervoor een aantal verbeteringen in ons privacybeleid doorgevoerd met betrekking tot:
Belangrijke thema’s voor AVINED waren in 2017 pluimveegezondheid, beheer van databases en de opzet van een zelfcontrole programma voor antibiotica gebruik. Via ‘mijn AVINED’ is meer informatie beschikbaar gemaakt, waaronder benchmarkgegevens, cijfers en trends. Een AVV aanvraag is ingediend om gelden bijeen te brengen voor onderzoek in de pluimveesector. Tijdens de fipronilcrisis is AVINED aanspreekpunt geweest en heeft een proactieve rol op zich genomen met betrekking tot informatie verstrekking aan de sector en de NVWA.