Nieuwsbrief IKB PSB (06-2020)

Reminder: wijzigingen IKB PSB per 1 september 2020

Per 1 september 2020 zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in het IKB PSB schema. In onze laatste nieuwsbrief hebben wij u hierover geïnformeerd.
De wijzigingen hebben betrekking op de wijze van opdrachtbevestiging, er zijn aanvullende eisen doorgevoerd voor een betere risicobeheersing voor deelnemers met een ZZP-erkenning en enkele wijzigingen in de voorschriften deelnemers met een erkenning voor de activiteit Laden.
Alle wijzigingen kunt u hier teruglezen
.

Doorgeven vang- en laadletsel (vang- en laadbedrijven)

IKB Kip erkende vleeskuikenbedrijven zijn verplicht het percentage vang- en laadletsel binnen vier dagen na ontvangst van de slachterij, terug te koppelen richting het ingehuurde vang- en laadbedrijf. U kunt deze informatie gebruiken om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de vang- en laadwerkzaamheden.

Wijzigingen NEN-4400 normeringen

Met ingang van 1 juli 2020 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het handboek Normen van de SNA (Stichting Normering Arbeid). Dit handboek bevat de normen NEN-4400-1 en NEN-4400-2. Bureau Cicero heeft de vernieuwde versie van het handboek gepubliceerd op de website, u kunt deze hier raadplegen.
Via de website van Bureau Cicero kunt u zich ook inschrijven voor de ''maandelijkse update'', daarmee blijft u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen omtrent bijvoorbeeld de NEN-4400 normeringen.