Card image cap

Stalnummers, klopt uw registratie in KIP?

1 juli 2021

Het stalnummer in KIP is van belang voor een snelle tracering bij eventuele (voedselveiligheids)incidenten of een uitbraak van dierziekten.

Card image cap

Inzetten van biocides of gewasbeschermingsmiddelen, waar moet ik op letten?

1 juli 2021

Waar moet u op letten bij het inzetten van biociden en gewasbeschermingsmiddelen.

Card image cap

Veelgestelde vragen letselpercentage

1 juli 2021

Aangezien er nog regelmatig vragen binnenkomen over het invullen van letselpercentage, kunt u hier onder antwoord vinden op de meest gestelde vragen.

Card image cap

Wijzigingen IKB Kip per 1 juni 2021

27 mei 2021

Vanaf 1 juni 2021 vinden enkele wijzigingen plaats in het certificatieschema IKB Kip.

Card image cap

Verduidelijking wijziging salmonellamonster voor opfokbedrijven

27 mei 2021

Verduidelijking opfokbedrijven, het salmonellamonster moet binnen 14 dagen voor overplaatsing door een paraveterinair of dierenarts genomen worden.

Card image cap

Eigen teelt en boer-boer levering

27 mei 2021

Naast eigen teelt moet ook boer-boer levering aan de voorwaarden van GMP BA10 voldoen.

Card image cap

Inzet IKB PSB erkende bedrijven

27 mei 2021

In de wijzigingen is een verduidelijking aangebracht over wie het reinigen, ontsmetten en de plaagdierbeheersing uit mag voeren naast een erkend IKB PSB bedrijf.

Card image cap

Meest voorkomende afwijkingen in 2020 – wat kunt u doen om deze te voorkomen?

11 mei 2021

Elk jaar maken we een overzicht van de meest geconstateerde afwijkingen van het voorgaande jaar. We geven u graag een aantal tips om afkeur op deze voorschriften te voorkomen.

Card image cap

Hulpmiddelen voor verantwoord middelengebruik

11 mei 2021

Als pluimveehouder zet u regelmatig middelen in. Weet u, als voedselproducent, hoe u de juiste keuzes maakt rondom inzet van middelen en producten?

Card image cap

Update afvinklijsten voor de IKB Kip controle

11 mei 2021

De afvinklijsten per schakel hebben een update gekregen. Zo bent u goed voorbereid, heeft u de juiste documenten voorhanden en kan de controle efficiënter verlopen.